When I was eleven years old
2022-02-12 04:17 佛山人事考试网 来源:广东华图教育
When I was eleven years old, God gave me a gift of happiness. One day, on my way home from school, a truck ran over me and cut off my 1 . As I lay there bleeding, I realized that I might have to live the rest of my life 2 legs. How depressing(令人沮丧的)! 3 then I realized that depression won’t get my legs back. So I decided not to 4 my life feeling depressed. When my parents arrived at the 5 , they were shocked and sad. I told them, “I’ve already 6 the fact. Now you also have to get used to this.”
Ever since then, I often see my friends getting 7 about little things: their bus comes late; they get a bad grade on a test. But I just 8 life.
I was lucky to realize that it is a waste of energy to focus on what you have 9 , and that the key to happiness is to take pleasure in what you have. Sounds simple, doesn’t it? So 10 are many people unhappy?
People often think happiness is based on what you 11 . “My whole life would improve if I had a new car.” But when you get the 12 and what happens? For a whole week you are walking on air. Then you go right back to being 13 .
Happiness is not a happening; it’s a state of 14 . You can have whatever there is in the world and still be uncomfortable. Or you can have relatively 15 and feel full of joy. Happiness comes from mastering the art of appreciating and consciously taking pleasure in what you already have.
小题1:
A.arms B.legs C.feet D.fingers
小题2:
A.without B.by C.on D.with
小题3:
A.So B.Or C.But D.Once
小题4:
A.spare B.devote C.influence D.waste
小题5:
A.hotel B.hospital C.station D.school
小题6:
A.believed B.accepted C.refused D.received
小题7:
A.worried B.guilty C.excited D.curious
小题8:
A.hate B.enjoy C.save D.dislike
小题9:
A.struggled B.supported C.lost D.completed
小题10:
A.how B.why C.when D.whether
小题11:
A.achieve B.promise C.donate D.admire
小题12:
A.car B.life C.job D.grade
小题13:
A.wise B.silly C.friendly D.unhappy
小题14:
A.pain B.appearance C.anger D.mind
小题15:
A.much B.many C.little D.all
小题1:B
小题2:A
小题3:C
小题4:D
小题5:B
小题6:B
小题7:A
小题8:B
小题9:C
小题10:B
小题11:A
小题12:A
小题13:D
小题14:D
小题15:C
短文属于议论文。作者根据自己的切身体会,诠释了幸福的含义:幸福不在于失去或者得到什么,而在于珍惜你所拥有的。
小题1:根据下一句“”可知车祸中撞了腿。
小题2:根据上下文,这里应该是想像没有腿的日子。
小题3:前后作者的心情有明显的转折,使用but。
小题4:作者已经意识到面对现实,所以她不再浪费生命。
小题5:腿受伤时间不长,仍旧在医院。
小题6:这里是接受现实的意思。
小题7:后面列举的两件事(车晚点和没考好)是让人心烦的事,故用worried。
小题8:因为句前有but,意思有所转折,选择表示心情好的词。
小题9:与and后面的“takepleasureinwhatyouhave”相对应,这里指不再拥有的东西。
小题10:后面一段说明了原因,因此这里选择why。
小题11:根据后面的“whenyougetthe”可知,这里强调的是“达到,赢得”。
小题12:跟据上句的“if Ihadanewcar”可知。
小题13:这里指的是心情:不快乐。
小题14:根据上下文可知 :幸福不是发生什么,而是心里的状态。
小题15:跟上句对应,相对来说,不拥有什么,也充满快乐。
以上是关于When I was eleven years old的参考答案及解析。详细信息你可以登陆佛山公务员考试网。如有疑问,欢迎向华图教育企业知道提问。点击咨询>>>
知识点一点点得积累,那么作为解决问题来说,检验标准就是做题了。
做题演练,让知识点更加牢固,也可以在这知识点的海洋里自由地鱼跃。
不放过每次的实战!加油!
找考试题目使用:搜答案神器(https://foshan.huatu.com/tiku/)
特别说明:佛山华图题库系统旨在为考生提供高效的智能备考服务,全面覆盖公务员考试、事业单位、教师招聘、职业资格、医卫类、计算机类等领域。拥有优质丰富的学习资料和备考全阶段的高效服务,助您不断前行!关注佛山华图教育微信fshtjy,政策问题实时答,考试信息不漏看。
华图题库平台所收集的试题内容来源于互联网,仅供学习交流使用,不构成商业目的。版权归原作者所有,如涉及作品内容、版权和其它问题,请与我们取得联系,我们将在第一时间处理,维护您的合法权益。
(编辑:佛山华图)


